Waarom Amarant?

Amarant geldt bij de Inca’s en Azteken al eeuwenlang als heilige plant. Volgens hen biedt het zaad van deze plant bovennatuurlijke krachten. Begin jaren tachtig bracht Allos dit "krachtgraan" naar Duitsland. Sindsdien is Amarant en haar betekenis voor onze voeding een centraal thema in huize Allos.

De gecontroleerde biologische teeltgebieden voor het Allos Amarant zijn gelegen in de hooglanden van Peru en Mexico.
De klimatologische omstandigheden van deze grote hoogte (2600 tot 4000 meter) laat de Amarant zaden beter rijpen dan in andere teeltgebieden; het rijpt langzaam en gelijkmatig waardoor een ideale samenstelling van voedingstoffen ontstaat. De hoogland boeren werken nauw samen en vormen landbouwcoöperaties. Volgens traditionele methoden kweken zij speciale Amarant rassen die bijzonder geschikt zijn voor de bereiding van Amarant popcorn. De verzorging en de selectie van kweeksoorten  wordt volledig met de hand gedaan. Dit garandeert een Amarant van een constante kwaliteit met een unieke nootachtige smaak.
Amarant is eiwitrijk en rijk aan vezels, ijzer en magnesium. In dit schema is te zien dat voor Amarant de waarde van deze belangrijke elementen voor ons lichaam veel andere graansoorten overtreft.
Eiwitten dragen bij tot een groei van de spiermassa en de instandhouding van deze spiermassa en normale botten. Zowel Calcium als Magnesium zijn onder meer nodig voor de instandhouding van onze botten en tanden. IJzer draagt o.a. bij aan een normale werking van ons immuunsysteem en aan de vermindering van vermoeidheid. Amarant past uitstekend in een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Bij Allos hebben wij Amarant verwerkt in een groot assortiment ontbijtproducten. Een uitgebalanceerd en lekker ontbijt is en blijft de beste start. Het is de eerste maaltijd van de dag waaruit je lichaam de brandstof haalt voor alle dynamiek en drukte die volgt!